Doelstellingen

De gemeentelijke openbare bibliotheek in Schilde is vrij toegankelijk. Zij is een democratische instelling : haar collecties boeken, tijdschriften en haar dienstverlening worden in een geest van objectiviteit aangepast aan al de behoeften, opvoeding, ontspanning en ontmoeting van de gehele bevolking.

Volwassenen, jeugd en kinderen kunnen kiezen uit een waaier aan informatieve boeken, romans en verhalen, grootletterboeken taalcursussen, andersdtalige romans en verhalen (Frans, Engels, Duits, Italiaans, Spaans) , tijdschriften en kranten, strips, méér dan 8000 dvd’s en blue-rays (films, muziek, documentaires) ! Jullie kunnen ook elke dag gratis surfen op internet (max één uur) …… reserveren is aanbevolen !

  • Wie iets wil opzoeken kan terecht in de digitale publiekscatalogus met zoekmogelijkheden op schrijver, titel, woord uit titel, trefwoord, themawoord, genre of SISO-code

zoekopdracht Bibliotheek Schilde

  • de digitale databanken : Mediargus voor artikels uit Vlaamse kranten, Knack en Trends, Biblion voor literatuur met recencies, verzamelde artikels, boek-besprekingen en auteursportretten van zowel jeugd- als volwassenenboeken
  • encyclopedieën en andere naslagwerken
  • fotokopieën en outprints kosten 10 edurocent per pagina

De bibliotheek wordt beheerd door een beheersorgaan en de dagelijkse leiding berust bij de bibliothecaris Kris Michielsen. De doelgroep is de gehele bevolking en omvat ongeveer 4500 leden !!!