Werkgroepen

Bij de werking en de organisatie van enkele grotere culturele zaken wordt de dienst Cultuur & Bibliotheek bijgestaan door een aantal werkgroepen bestaande uit vrijwilligers. Zij staan de dienst bij in het uitstippelen van het programma of het beleid. 

Werkgroep Erfgoed

De werkgroep Erfgoed houdt zich bezig met alles wat met de historie van de gemeente te maken heeft. De hoofdbezigheid is het inventariseren van het waardevol erfgoed en de organisatie van de Erfgoeddag en de Open Monumentendag. Daarnaast houdt de groep toezicht op geklasseerde en niet-geklasseerde/bedreigde gebouwen en helpt ze de mensen graag verder met allerlei historische vragen over de gemeente. De werkgroep Erfgoed wil het culturerle erfgoed van de gemeente op een verstandige manier ontsluiten en dit ook aan de inwoners tonen.

Leden            :    Patrick Anthoni, Erik Müller, Philippe Mous, Roland Doclo en Jef Verckens (coördinator)
Begeleiders  :    Erik Binon (cultuurconsulent)

Werkgroep Museum 

Het museum Albert Van Dyck is een gemeentelijk museum. De werkgroep Museum geeft advies aan het gemeentebestuur over allerlei museale aspecten zoals de begroting, de inrichting van de museumruimte, de publiekswerking, de programmatie van tentoonstellingen, receptieve activiteiten, eigen animatie, enz  ……. De werkgroep Museum helpt daarnaast ook bij het uitwerken van het museumbeleidsplan.

Leden            :    Peter De Laet, Jean-Pierre Gemoets, Ewald Peters, Dennis Van Mol
Begeleider    :    Erik Binon (cultuurconsulent)


Contactadres

dienst Cultuur & Bibliotheek, Brasschaatsebaan 30, 2970-SCHILDE
tel 03/380.16.28 * fax 03/384.28.03 * e-mail : cultuur@schilde.be

Laatst Bijgewerkt 14 september 2013