Zadenbib

WOENSDAG 7 MEI 2014 FEESTELIJKE OPENING

Monsterlijke haren
Knutsel mee een monster met zaadjes op zijn kop. Wel op tijd water geven !
Van 13 tot 17 uur in de hoofdbibliotheek voor kinderen van 4 tot 12 jaar

Hoe oogst ik zaden ?
Een ervaren VELT-medewerker legt jullie uit hoe jullie zaden kunt oogsten en bewaren.
Van 20 tot 22 uur in de ehoofdbibliotheek voor iedereen die interesse heeft voor tuinieren.

Meer informatie vinden jullie op de website  www.mijntuin.org en op de pinterest  www.pinterest.com/mijnzadenbib/

Breng de zaden die jullie oogsten naar de BIB
Op 7 mei 2014 start de bibliotheek van Schilde met een zadenbib. Dit is een plaats waar jullie gratis zaden kunnen ‘lenen’. De zadenbib werkt voor 100% op vertrouwen en zonder boetes of uitleentermijnen. Oogst dus jullie zaden en breng ze naar de bib.Wie zelf zaden oogst krijgt al snel van bepaalde planten veel te grote hoeveelheden bij elkaar. Dankzij de zadenbib kunnen jullie daar anderen blij mee maken. De idee is simpel : jullie geven de zaden die jullie zelf niet nodig hebben en jullie krijgen op jullie beurt zaden van de planten van anderen. Ook als jullie geen zaden binnenbrengen mogen jullie zaden van anderen meenemen.

Schilde werkt voor het aanleggen van de collectie samen met de Dodoenstuin
Zij werken met ‘verloren’ groenten en kruiden. Kom gerust langs, dan krijgen jullie misschien wel een onbekend maar uniek kruid of groentezaad om bij jullie te planten.

‘MijnTuin.org’ ontwikkelde een gemeenschappelijke online catalogus voor zadenbibs én een uitleensysteem met zelfbediening. Zadenbibs vragen aan hun klanten om gratis lid te worden van deze populaire community voor tuiniers. Via een eenvoudig uitleensysteem kunnen jullie dan zelf jullie uitleningen registreren op een tablet in de bib.