Jan Vermeulen

JAN VERMEULENwww.janvermeulen.be

JAN VERMEULEN kan terugblikken op een indrukwekkende discografie van meer dan dertig titels. Zo oogst hij momenteel wereldwijde faam met de integrale oname van Schuberts klavierwerk voor het Nederlandse label Et’cetera, een magnum opus dat hij in 2010 voltooide.

Sinds 2010 vormt hij een hecht duo met France Springuel. Samen startten ze in 2011 een concert- en CD-project met de integrale werken voor cello en pianoforte van Beethoven, Schumann, Brahms e.a.
Hun intussen verschenen Schumann-cd werd bekroond met een lovende 5/5 bij Klara’s 10 en genomineerd als beste cd van het jaar 2012.
Ook de recente cd met de pianotrio’s van Schubert behaalde de maximum score bij Klara’s 10.

Arpeggione van Franz Schubert vertolkt door France Springuel en Jan Vermeulen.

“Aan zijn Tröndlin-pianoforte stuurt Jan Vermeulen, met een niet te stuiten fantasie en energie, deze voortreffelijke uitvoeringen. Maar er is ook ruimte voor intieme gloed. In de dromerige openingsmelodie van het tweede deel bijvoorbeeld, innig, bijna plechtig voorgedragen door achtereenvolgens France Springuel en Christine Busch. Alles is voortdurend in beweging, het geheel trekt fris, beweeglijk, verbeeldingsvol en speels aan je voorbij. […] Ook van de twee kortere werken, de bekende ‘Notturno’ en het jeugdwerk ‘Sonatensatz’ zal je maar moeilijk een betere versie vinden, zeker niet op oud instrumentarium”  —  Recensie Klara, Bart Tijskens

Veerle De Laet
Manager
management.janvermeulen@gmail.com